Fredericia

Fredericia meubels

Fredericia werd in 1911 opgericht als Fredericia Stolefabrik (Fredericia Chair Factory), door ondernemer NP Ravnsø, die de onderneming met succes leidde tot aan zijn dood in 1936. Vanaf het allereerste begin wilde Ravnsø dat zijn nieuwe onderneming bekend zou staan om zijn extreem hoge kwaliteit. Tijdens zijn ambtsperiode nam hij alleen de meest bekwame vakmensen in dienst - iets waardoor Fredericia Stolefabrik al snel bekend werd om zijn hoogwaardige meubels in verschillende stijlen. De familie Ravnsø bezat en exploiteerde Fredericia Stolefabrik tot 1955.

Fredericia Furniture begon als een door en door Deens designhuis, geboren uit een trotse erfenis. Een erfenis van onwankelbare toewijding aan de perfectie en vooruitgang van het ontwerpambacht.

Simpele principes begeleiden ons in onze ambitie om een collectie te creëren en af te leveren waarvan we denken dat deze de moderne originelen van morgen zullen zijn. Simpele principes die een uitstekende kwaliteit eerbiedigen door een zorgvuldige materiaalkeuze, functionaliteit en aandacht voor detail.

We zijn trots op onze samenwerking met een zorgvuldig gekozen kring van internationale ontwerpers, die allemaal bekend staan om hun uitzonderlijke niveau van ontwerpintegriteit, evenals ons vermogen om talent te identificeren en te koesteren. Allemaal met de ambitie om eigentijds design te creëren dat altijd prachtig gemaakt, relevant en esthetisch intrigerend is.