Fredericia Spanish dining chair

€2.195,00 Excl. btw
€2.655,95 Incl. btw
Artikelnummer: MODEL 3237
Levertijd: 4 weken

Fredericia Spanish eetkamer stoel

De Spanish dining chair van Fredericia is een bewijs van de toepassing van eerlijke materialen. Vervaardigd uit de beste selectie eiken en onberispelijk zadelleer, is de stoel verkrijgbaar met of zonder armleuningen, en met meerdere afwerkingen van lichte tot donkere tinten, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren.

Het is ironisch dat iets dat The Spanish Chair wordt genoemd, synoniem zou worden met Deens design. De oorsprong van zijn naam en zijn kenmerkende esthetiek maken de stoel echter zijn reputatie waardig. Børge Mogensen haalde veel van zijn inspiratie uit traditionele stoelen uit andere culturen, zoals Engelse Windsor-stoelen en de Shaker-beweging in Amerika. In Spanje was een traditionele manier om meubels te maken het gebruik van stevig leer om de zitting te construeren als onderdeel van een houten structuur - vandaar de naam van wat later een van Mogensen's meest gevierde ontwerpen werd.

Mogensen was een voorstander van visuele rust, eenvoudige lijnen, sterke constructie en natuurlijke materialen die een extra dimensie van schoonheid toevoegen en bijdragen aan de levensduur van een ontwerp. Principes die zijn overtuiging ondersteunden dat goed meubilair nu en in de komende generaties moet worden genoten.

De stoel is leverbaar in drie kleuren leer en vier kleuren hout. Ideaal als horeca stoel, of lekker voor thuis aan de keukentafel.

Klik HIER voor meer informatie.

Advies nodig? Bel ons op 088 - 638 23 57 of vul hier uw gegevens in.

Design: Børge Mogensen | 1964

Breedte: 56 cm - 64,5 cm
Diepte: 48 cm
Hoogte: 84,5 cm
Zithoogte: 46 cm
Gewicht: 7 kg - 8 kg
Materiaal:
Aanvullende informatie:
Garantie: 5 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen