Fredericia Spanish chair

€3.866,00 Excl. btw
€4.677,86 Incl. btw
Artikelnummer: MODEL 2226
Levertijd: 4 weken

Fredericia Spanish chair lounge stoel

Met de Spanish Chair lounge stoel van Fredericia breidde Mogensen zijn werk uit met massief eiken en tuigleer. De stoel werd in 1958 gelanceerd als onderdeel van een innovatieve leefruimtetentoonstelling, waarbij alle tafels van de vloer werden gehaald om een open leefruimte te creëren.

Het is ironisch dat iets dat The Spanish Chair wordt genoemd, synoniem zou worden met Deens design. De oorsprong van zijn naam en zijn kenmerkende esthetiek maken de stoel echter zijn reputatie waardig. Børge Mogensen haalde veel van zijn inspiratie uit traditionele stoelen uit andere culturen, zoals Engelse Windsor-stoelen en de Shaker-beweging in Amerika. In Spanje was een traditionele manier om meubels te maken het gebruik van stevig leer om de zitting te construeren als onderdeel van een houten structuur - vandaar de naam van wat later een van Mogensen's meest gevierde ontwerpen werd.

Mogensen was een voorstander van visuele rust, eenvoudige lijnen, sterke constructie en natuurlijke materialen die een extra dimensie van schoonheid toevoegen en bijdragen aan de levensduur van een ontwerp. Principes die zijn overtuiging ondersteunden dat goed meubilair nu en in de komende generaties moet worden genoten.

De stoel is leverbaar in drie kleuren leer en vier kleuren hout.

Klik HIER voor meer informatie.

Advies nodig? Bel ons op 088 - 638 23 57 of vul hier uw gegevens in.

Design: Børge Mogensen | 1958

Breedte: 82,5 cm
Diepte: 60 cm
Hoogte: 67 cm
Zithoogte: 33 cm
Gewicht: 12 kg
Materiaal:
Aanvullende informatie:
Garantie: 5 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen