Artifort F416 fauteuil

€2.499,00 Excl. btw
€3.023,79 Incl. btw
Artikelnummer: F 416
Levertijd: 6 weken

Artifort F416 stoel

Met de sublieme F416 fauteuil, die in 1960 op de markt werd gebracht door het Nederlandse designmerk Artifort, maakte gerenommeerde ontwerper Kho Liang Ie een helder statement dat zijn tijd ver vooruit was. In zijn ontdekkingstocht, die zich afspeelde binnen de strikte sociale kaders van eind jaren 50, zocht hij het contrast tussen zachte en onbuigbare materialen. Dit resulteerde in een modulair fauteuil en bank die bijzonder is vanuit elk aanzicht. Artifort brengt met trots dit modernistische retro meesterwerk met al haar mogelijkheden in 2019 opnieuw uit.

De houten latten aan de rugzijde van de stoel zijn van eikenfineer transparant gelakt of standaard olie-afwerking. Het onderstel inclusief dwarskokers wordt in een standaard poedercoatkleur geleverd. Of tegen meerprijs in geborsteld RVS. Indien het onderstel geborsteld RVS is, dan worden de dwarskokers altijd uitgevoerd in P03 Black. Verder is de stoel voorzien van zwart kunststof vloerdoppen. De zithoogte van dit model is 43 cm. Deze retro stoel is ook leverbaar als driezits-bank en vierzits-bank.

Omdat deze collectie zo ongelofelijk uitgebreid is hebben wij er voor gekozen om slechts een selectie van alle mogelijke stoffering op de site te zetten. Wij kunnen uiteraard alle soorten stoffering leveren. Klik HIER voor een impressie van de mogelijkheden qua stoffering.

Advies nodig? Bel ons op 088 - 638 23 57 of vul hier uw gegevens in.

Design: Kho Liang Ie | 1960

Over Artifort:

Art en Comfort is waar het wereldberoemde Artifort voor staat. Tijdloos design. Toonaangevend.

Het Nederlandse Artifort produceert onderscheidende, comfortabele en functionele meubels sinds 1890. Iconische klassiekers van designers zoals Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI legden het fundament van Artifort. De huidige generatie van gerenommeerde top designers zoals Patrick Norguet, Khodi Feiz, René Holten en Monica Förster zetten het Artifort DNA voort. De gehele Artifort collectie wordt gekenmerkt door innovatief, kleurrijk en tijdloos design met haar herkenbare vormgeving. Door vakmanschap en hightech productietechnieken toe te passen, maakt Artifort duurzame kwaliteitsmeubels voor deze en volgende generaties.

In de Artifort collectie vindt iedereen die waarde hecht aan vorm en functie een ontwerp dat zijn hart verovert. Voor altijd.

Breedte: 71 cm
Diepte: 78 cm
Hoogte: 73 cm
Zithoogte: 43 cm
Gewicht: 17 kg
Materiaal: Onderstel; in geborsteld RVS. Houten latten; Santos Palissander fineer transparant gelakt
Aanvullende informatie: Voorzien van zwart kunststof vloerdoppen. Kussens; Gecapitonneerd met knopen in dezelfde stof als bekleding.
Garantie: 5 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen