Ondarreta

Ondarreta is een van de drie stranden die liggen een de baai van de stad San Sebastian in Spanje. Een strand dat de geheimen bewaart van degenen die een zomer duik in het water nemen en van de wortels van een houtwerkplaats die later zou uitgroeien tot het begin van de familie, gewijd aan het ontwerpen en de fabricage van tafels en stoelen ...

Daar, in het hart van het Baskenland, werd de passie geboren voor het werken met hout, voor het draaien ervan in iets nieuws, waardoor het een vorm en een naam krijgt. Dit leidde in 1975, en slechts een paar kilometer hiervandaan, tot de oprichting van Ondarreta: designtafels en designstoelen. Omdat elk groot verhaal een begin heeft, dat zijn karakter markeert en het vult deze met betekenis!

Edele materialen: hout en metaal, gemaakt door experts, die listig unieke stukken maken met hun eigen stempel en oormerk. Uitgangsmaterialen, altijd milieuvriendelijk, komen uit onze directe omgeving via lokale bronnen die onze filosofie delen, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Hout uit Europese bossen, gecontroleerd en geregeld door internationale FSC- en PEFC-normen is een van de grootste bronnen van grondstoffen bij Ondarreta. Met deze en andere materialen maken we producten die gemakkelijk te demonteren zijn, of die grotendeels kunnen worden gerecycled.