Concept 366

Jaar 1962 - Hier begint het allemaal. Onze naam "Concept 366" komt van ons vlaggenschip product - de 366 fauteuil. Het was het meest populaire stuk meubilair uit de Poolse Mid Century. Dit was deels een kwestie van geluk: in de vroege jaren zestig, een van de grootste meubelfabrieken in Polen werd vernietigd door vuur, waardoor er een plotselinge behoefte aan eenvoudig meubels die snel kunnen worden geassembleerd. Jong interieur en piano-ontwerper, docent aan de University of Art in Wrocław, Józef Chierowski maakte van de gelegenheid gebruik. Dat was toen het potentieel van de stoel zich voor het eerst manifesteerde zelf. Dankzij het minimalistische ontwerp en de lichtgewicht houten constructie was het meteen een succes, binnenkort te vinden in bijna elk kantoor, café en restaurant in Polen. De 366 fauteuil wordt al meer dan 20 jaar vervaardigd, met meer dan 500.000 exemplaren verkocht in het Oostblok.

In 2014, na een onderbreking van meer dan 30 jaar, besloot 366 Concept - Retro Furniture dat het zover was. Na het vastleggen van de exclusieve licentierechten, hebben we dit vergeten icoon van het Poolse design uit het midden van de eeuw heruitgegeven, gebaseerd op de originele tekeningen uit de jaren 60. En nu is het een icoon van het Poolse design in The Design Museum in Londen.

We geloven dat ons werk niet alleen over het product of het prijskaartje gaat, maar ook over hoe dingen worden gedaan. Dat is de reden waarom we ons uiterste best hebben gedaan om onze meubels eerlijk te maken: duurzaam, milieuvriendelijk en sociaal bewust.

Excellentie komt voort uit hard werken. Kwaliteit is een woord dat gemakkelijk wordt misbruikt. Onze kwaliteit is de feiten: vele jaren ervaring van werknemers, de nieuwste productietechnologieën, mooie en duurzame afwerkingsmaterialen, doorgewinterd hout. Dankzij hen ziet 366 Concept - Retro Furniture er zelfs beter uit dan op de foto's.