Erik Jørgensen Oxchair lounge stoel

€7.921,00 Excl. btw
€9.584,41 Incl. btw
Artikelnummer: EJ 100
Levertijd: 6 - 8 weken

Erik Jørgensen Oxchair lounge fauteuil

De Oxchair van Erik Jørgensen is het moedigste en meest sculpturale werk van Hans J. Wegners en toont prachtig zijn innovatieve benadering van design die tegelijkertijd artistiek en extravagant was. De stoel, die naar verluidt de favoriet van de ontwerper was, werd al in 1960 ontworpen. Vanwege de complexe bekleding werd hij echter voor het eerst in 1989 in succesvolle productie gebracht, toen Wegener de baan vertrouwde bij Erik Jørgensen. Datzelfde jaar werd de Ox Chair geïntroduceerd op de meubelbeurs in Milaan, waar hij zich onmiddellijk manifesteerde als een echte designklassieker, bewonderd om zijn verfijnde constructie en sculpturale expressie.

De zithoogte van dit model is 36 cm. Hier tonen wij alleen de leren uitvoering. Optioneel is de voetenbank bij te bestellen. Klik HIER voor meer informatie.

Omdat deze collectie zo ongelofelijk uitgebreid is hebben wij er voor gekozen om slechts een selectie van alle mogelijke stoffering op de site te zetten. Wij kunnen uiteraard alle soorten stoffering leveren.

Advies nodig? Bel ons op 088 - 638 23 57 of vul hier uw gegevens in.

Design: Hans J. Wegner | 1960

Breedte: 99 cm
Diepte: 99 cm
Hoogte: 92 cm
Zithoogte: 36 cm
Gewicht:
Materiaal:
Aanvullende informatie:
Garantie: 5 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen