Thonet S 220 stapelbare stoel

€380,00 Excl. btw
€459,80 Incl. btw
Artikelnummer: S 220

Thonet S 220 stoel (optioneel stapelbaar)

De gevestigde vorm van de iconische 214 en 209 gebogen houten stoelen van Thonet diende als inspiratie voor het ontwerp van Sam Hecht en Kim Colin van Industrial Facility: de S 220 stapelbare stoel van Thonet is een materiaal-efficiënte, stapelbare stoel van voorgevormd multiplex met een ergonomische zitschaal en een licht stalen buisframe. Met optionele houten armleuningen (model S 220 F) kan de stoel in verschillende omgevingen worden gebruikt - van privéwoningen tot de contractsector - en is hij verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kleuren. De houten armleuningen  worden geleverd in een vergelijkbare tint als de zitschaal.

Het ontwerp van de stoel verlegt de grenzen van wat technisch mogelijk is met voorgevormd multiplex, dat altijd een drijvende kracht achter de innovatie bij Thonet is geweest. De S 220 heeft een ingetogen organische vorm en precieze lijnen en de kuip van voorgevormd multiplex is comfortabel en ondersteunend. De elegante zandlopervorm van de stoel betekent dat de zitschaal precies de juiste hoeveelheid steun geeft. Een vloeiend afgeronde voorrand belichaamt perfect het harmonieuze samenspel van materiaalkwaliteit, esthetiek en functionaliteit dat zo kenmerkend is voor de S 220. Deze "watervalrand", zoals de ontwerpers het noemen, vermijdt drukpunten, maakt de stoel comfortabeler en neemt de stralen van het stalen buizenframe op. Hierdoor is het bij uitstek een stoel die geschikt is voor de horeca. Lekker lang zitten is geen last meer, maar wordt een plezierige ervaring.

De zitschaal is leverbaar in 6 kleuren, waarvan er twee in een hout kleur zijn, te weten gevernist eikenhout en het prachtige geverniste walnoot. verder is de zitschaal er in vier kleurtjes. Het frame is leverbaar in een verchroomde uitvoering, of in zwart of wit glans en in vier matte kleuren.

Design: Sam Hecht en Kim Colin, Industrial Facility | 2022

Sam Hecht & Kim Colin vormden de Industrial Facility in 2002. De producten, meubels en tentoonstellingsontwerpen die die ze creëren combineren een zorgvuldige overweging van vorm, nut en eenvoud en benadrukken hun unieke begrip van de eisen van het moderne leven. Sam Hecht, afkomstig uit Londen, is een opgeleide industrieel ontwerper. Kim Colin, uit Los Angeles, is opgeleid als architect. Samen hebben zij gerenommeerde projecten voltooid voor internationale klanten met hun filosofische en toch pragmatische aanpak. Hun werk verschijnt als één doorlopend project in een breed scala van industrieën, waar de kruisbestuiving van disciplines een voortdurende ontwikkeling van de intelligentie van de studio.

Breedte: 49 cm - 57 cm
Diepte: 54 cm
Hoogte: 81 cm
Zithoogte: 46 cm
Gewicht: 4,4 kg - 5 kg
Materiaal: Verchroomde stalen buis, zitting en rugleuning voorgevormd multiplex
Aanvullende informatie: Stapelbaar
Garantie: 2 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen