Thonet S 220 kruk met houten zitting

€530,00 Excl. btw
€641,30 Incl. btw
Artikelnummer: S 220 H

Thonet S 220 kruk

Sam Hecht en Kim Colin (Industrial Facility) hebben de iconische vormentaal van buighoutstoelen 214 en 209 vertaald in een materiaal besparende en stapelbare stoel en kruk van gebogen gelamineerd hout met een ergonomische zitschaal op een frame van lichte stalen buis. Het zitmeubel is universeel inzetbaar in woningen en projectinterieurs en verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kleurstellingen. Zoals bij alle Thonet-innovaties wordt ook bij dit ontwerp de grens opgezocht van de technische mogelijkheden van het materiaal – in dit geval gebogen gelamineerd hout. De S 220 H kruk van Thonet kenmerkt zich door een ingetogen organische vorm en een helder lijnenspel, terwijl de zitschaal van gebogen gelamineerd hout comfort en ondersteuning biedt. De elegante zandlopervorm van de kruk zorgt ervoor dat de zitschaal comfortabel meebeweegt. Het harmonieuze samenspel van materiaalkwaliteit, esthetiek en functionaliteit komt bij de S 220 H perfect tot uitdrukking in de vloeiend afgeronde voorkant. Deze ‘watervalrand’, zoals designers het noemen, voorkomt het ontstaan van drukpunten, verbetert het zitcomfort en knoopt aan bij de afmetingen van het stalen buisframe.

Het ontwerp van de kruk verlegt de grenzen van wat technisch mogelijk is met voorgevormd multiplex, dat altijd een drijvende kracht achter de innovatie bij Thonet is geweest. De S 220 H heeft een ingetogen organische vorm en precieze lijnen en de kuip van voorgevormd multiplex is comfortabel en ondersteunend. De elegante zandlopervorm van de kruk betekent dat de zitschaal precies de juiste hoeveelheid steun geeft. Een vloeiend afgeronde voorrand belichaamt perfect het harmonieuze samenspel van materiaalkwaliteit, esthetiek en functionaliteit dat zo kenmerkend is voor de S 220 H. Deze "watervalrand", zoals de ontwerpers het noemen, vermijdt drukpunten, maakt de kruk comfortabeler en neemt de stralen van het stalen buizenframe op. Hierdoor is het bij uitstek een kruk die geschikt is voor de horeca. Lekker lang zitten is geen last meer, maar wordt een plezierige ervaring.

De zitschaal is leverbaar in 6 kleuren, waarvan er twee in een hout kleur zijn, te weten gevernist eikenhout en het prachtige geverniste walnoot. verder is de zitschaal er in vier kleurtjes. Het frame is leverbaar in een verchroomde uitvoering, of in zwart of wit glans en in vier matte kleuren.

De kruk heeft een zithoogte van 78 cm.

Design: Sam Hecht en Kim Colin, Industrial Facility | 2022

Sam Hecht & Kim Colin vormden de Industrial Facility in 2002. De producten, meubels en tentoonstellingsontwerpen die die ze creëren combineren een zorgvuldige overweging van vorm, nut en eenvoud en benadrukken hun unieke begrip van de eisen van het moderne leven. Sam Hecht, afkomstig uit Londen, is een opgeleide industrieel ontwerper. Kim Colin, uit Los Angeles, is opgeleid als architect. Samen hebben zij gerenommeerde projecten voltooid voor internationale klanten met hun filosofische en toch pragmatische aanpak. Hun werk verschijnt als één doorlopend project in een breed scala van industrieën, waar de kruisbestuiving van disciplines een voortdurende ontwikkeling van de intelligentie van de studio.

Breedte: 50 cm
Diepte: 52 cm
Hoogte: 112 cm
Zithoogte: 78 cm
Gewicht: 6 kg
Materiaal: Verchroomde stalen buis, zitting en rugleuning voorgevormd multiplex
Aanvullende informatie: Stapelbaar
Garantie: 2 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen