Thonet S 43 stoel (stapelbaar)

€330,00 Excl. btw
€399,30 Incl. btw
Artikelnummer: S 43

Thonet S 43 stoel (optioneel stapelbaar)

De Thonet S 43 stoel is een kubusvormige stoel zonder achterpoten. Eenvoud die overal zijn uitwerking heeft: Mart Stam verwijderde de achterpoten van stoelen die eeuwenlang volgens dezelfde principes waren gemaakt. Door evolutionaire verfijning ontstaat een voorwerp dat eenvoudigweg goed staat op elke plaats waar zowel understatement als kwaliteit gewenst zijn. Voor zijn meubelontwerpen hechtte Mart Stam veel waarde aan bruikbaarheid en soberheid, zowel wat esthetiek als materiaal betreft. De rechtlijnige vorm, een heldere constructie en een verbeterd zitcomfort zijn het resultaat van deze aanpak. Stam bereikte met de sledestoel S 43 van Thonet de grootst mogelijke reductie door het stalen buisframe te combineren met voorgevormde houten elementen voor zitting en rugleuning. De pure, sobere vorm van deze sledestoel maakt hem tot een voorbeeldig ontwerp in de geest van het modernisme.

Tegenwoordig bezit Thonet het artistieke copyright voor de strikt kubusvormige stoel zonder achterpoten. De leeszaal voor natuurwetenschappen van de Duitse nationale bibliotheek in Leipzig werd in 1933 met de sledestoel S 43 ingericht. Meer dan 70 jaar later leverde Thonet meer van de S 43 stoelen als aanvulling op het bestaande meubilair. Alleen stalen buismeubelen van de hoogste kwaliteit, zoals kenmerkend voor Thonet, vertonen een dergelijke duurzaamheid. In al zijn meubelontwerpen vertrouwde Mart Stam op eenvoudige vormen, een esthetische besparing van middelen in de constructie en het voordeel van een verbeterd zitcomfort. In het geval van S 43 combineerde hij het stalen buisframe met voorgevormde multiplex schalen voor zitting en rugleuning en creëerde zo een absolute reductie. Door de comfortabele buiging van het frame is stoffering overbodig. De heldere, terughoudende vorm maakt deze sledestoel tot een voorbeeldig ontwerp in de geest van het modernisme. Tegenwoordig bezit Thonet het artistieke copyright voor deze strikt kubusvormige "stoel zonder achterpoten".

De stoelen kunnen in zeer veel kleuren beits worden geleverd en Thonet levert nu ook het stalen frame in veel flitsende kleuren. De S43 is hierdoor uitermate geschikt als kantine stoel, of als wachtkamerstoel. Ook thuis is deze stoel prima te gebruiken in de eetkamer of als bureaustoel. De stoel is ook leverbaar met armleggers. Kijk hiervoor bij de gerelateerde producten onder aan de pagina. Optioneel is deze stoel ook leverbaar in een versie die stapelbaar is.

Design: Mart Stam
Folder:

Breedte: 44 cm
Diepte: 52 cm
Hoogte: 82 cm
Zithoogte: 46 cm
Gewicht: 6,2 kg
Materiaal: Verchroomde stalen buis, zitting en rugleuning voorgevormd multiplex
Aanvullende informatie: Stapelbaar
Garantie: 2 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen