Nemo

Hét Italiaanse ontwerpbureau voor verlichting

Nemo Lighting, is in 1993 in Milaan opgericht door Franco Cassina en is een referentienaam die zijn wortels heeft in een geschiedenis van innovaties die altijd een inspiratiebron zijn geweest voor Italiaans design.

Nemo is eigendom van Federico Palazzari en creëert "The Masters" collectie, een unieke selectie van lampen ontworpen door de meesters van de twintigste eeuw zoals Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini en Kazuhide Takahama. Naast deze projecten wijdt Nemo zich ook aan het creëren van hedendaagse iconen door samen te werken met ontwerpers als Mario Bellini, Jean Nouvel, Andrea Branzi, Bernhard Osann en Arihiro Miyake.

In 2020, na de overname van het historische Turijnse verlichtingsbedrijf Ilti Luce, ontstaat Nemo Studio dat zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor architectonisch verlichtingsontwerp in de museum-, retail- en outdoorsector.

De groei wordt versneld met de overname van een meerderheidsbelang in Reggiani Illuminazione, een historisch bedrijf in de architecturale verlichtingssector dat in 1957 in Brianza werd opgericht: het bedrijf vergroot zijn projectactiviteiten met verder uitbreidingspotentieel en verwerft een internationaal erkende portefeuille van competenties in het belangrijke segment van de high-end retail.

Vandaag de dag heeft Nemo Lighting, met het hoofdkantoor in Milaan en vestigingen in Frankrijk en de Verenigde Staten, een distributienetwerk in meer dan 40 landen.