Montana

Montana Furniture

Het familiebedrijf Montana Furniture voorziet al sinds 1982 generaties van persoonlijke opbergoplossingen. Het Deense high-end meubelbedrijf werd opgericht door Peter J. Lassen, die ook het modulaire Montana System ontwierp. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Peters zoon Joakim Lassen, de vijfde generatie van zijn familie die met meubels werkt en de achterkleinzoon van fabrikant Fritz Hansen.

Montana Furniture is gebaseerd op de filosofie van Peter J. Lassen dat ieder van ons behoefte heeft aan vrijheid en een natuurlijk verlangen om onze eigen persoonlijke ruimtes te creëren. Met Montana krijgt u eindeloze mogelijkheden en vrijheid om de look te creëren die precies bij u past.

Het functionele en flexibele systeem van Montana is verkrijgbaar in 41 poëtische en complexe kleuren, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bekroonde Deense ontwerpster en kleurexpert Margrethe Odgaard.

Kleuren betekenen alles: ambience, atmosphere, identiteit. Kleuren staan voorop in ons ontwerp. We willen de interieurwereld beïnvloeden en inspireren met onze kijk op kleuren. Helder en licht. Dicht en diep. Er is een kleur voor elk doel.

Alle Montana modules worden ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Denemarken. In een klein stadje op het eiland Funen werken meer dan 140 vakmensen elke dag hard om de hoogste normen op het gebied van verwerking, lakken en montage te handhaven - zodat uw Montana meubel een leven lang meegaat.

Sinds 2007 gebruikt Montana uitsluitend lak op waterbasis, die geen oplosmiddelen bevat die schadelijk zijn voor u of het milieu.

Het Montana System heeft het Deense Indoor Climate Label en het bedrijf was een van de eerste meubelmerken in Europa met de officiële Europese certificering EU Ecolabel. Het label is van toepassing op het gehele Montana System en omvat alle meubelen die van MDF zijn gemaakt.

Omdat de collectie van Montana zo ongelofelijk uitgebreid is hebben wij ervoor moeten kiezen om slechts een selectie van alle mogelijke uitvoeringen en modellen op onze site te zetten. Wij kunnen uiteraard alle modellen in alle uitvoeringen en bekledingen (zoals leder) leveren. Zonder dat hier een meerprijs voor wordt berekend.

Advies nodig? Bel ons op 088 - 638 23 57 of vul hier uw gegevens in.