Thonet 214 stoel

€750,00 Excl. btw
€907,50 Incl. btw
Artikelnummer: 214 M
  • Koop 4 voor €675,00 per stuk en bespaar 10%

 

Thonet 214 klassieke stoel / eetkamerstoel

De beroemde koffiehuisstoel is een icoon en wordt beschouwd als het meest succesvolle massaproduct ter wereld tot nu toe: hij gaf de aanzet tot de geschiedenis van het moderne meubilair. De basis was een nieuwe techniek - het buigen van massief hout - die Michael Thonet in de jaren 1850 ontwikkelde en perfectioneerde, en het was de eerste keer dat meubelproductie in serie mogelijk was. En dan was er nog een ingenieus distributiemodel: 36 gedemonteerde stoelen konden in een doos van één kubieke meter worden verpakt, over de hele wereld worden verzonden en vervolgens ter plaatse worden gemonteerd. Met zijn heldere, gereduceerde esthetiek wordt deze klassieker al meer dan 150 jaar in de meest uiteenlopende omgevingen gebruikt.

Duurzaamheid: het hout voor de 214 stoel van Thonet is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteit en tijdloze esthetiek is het ook uiterst duurzaam en kunnen er op elk moment gemakkelijk reparaties worden uitgevoerd. Al deze kenmerken waren voldoende om de jury van de Duitse duurzaamheidsprijs ervan te overtuigen ons succesvolle model, dat meer dan 160 jaar verschillende modes en trends heeft overleefd, uit te roepen tot winnaar in de categorie Design voor 2021.

De Thonet 214 stoel is natuurlijk dé beroemde Weense koffiehuis-stoel. Een icoon in de stoelenbranche. Iedereen kent hem. Deze Thonet stoel heeft qua zitting 2 varianten. Een met een houten voorgevormde zitting, en een met een rieten gevlochten zitting.

Door de vorm heeft deze stoel een comfortabele zit. Deze houten stoel leveren wij in 20 verschillende kleuren. Optioneel zijn vilten glijders te bestellen afhankelijk van uw vloer. Ideaal voor in de horeca.

Design:Michael Thonet
Folder:
 

Breedte: 43 cm
Diepte: 52 cm
Hoogte: 84 cm
Zithoogte: 46 cm
Gewicht: 2,7 kg
Materiaal: Beuken, Zitting van gevlochten riet., versterkt met kunststof weefsel, of houten zitting.
Aanvullende informatie:
Garantie: 2 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen